Social Icons

Pages

Kütahya Spor Kulübü 2

Kütahyaspor'un tarihindeki en önemli olaylardan birisi, 1968-1969 sezonu Türkiye Kupası ilk turundaki Galatasaray eşleşmesidir. Kütahya'da oynanan ilk karşılaşmada Kütahyaspor, o zamanlar Metin Oktay, Gökmen Özdenak, Ördek Mehmet gibi futbolcuları kadrosunda barındıran Galatasaray'ı bir de penaltı kaçırarak 4-3 mağlup etmeyi başarmasına rağmen, ikinci maçta 2-1 yenilince gol averajıyla rakibine elenmiştir. O sezon finalde Göztepe'yi yenen Galatasaray kupanın sahibi olmuştur.
 kütahyaspor takımı
Kütahyaspor'un Türkiye Kupalarındaki en başarılı sezonu ise 1969-1970 sezonudur. Yarı final oynama başarısı gösterdiği kupanın ikinci tur birinci kademe maçında Feriköy'ü 2-1 ile geçen Kütahyaspor ikinci kademede 
kütahyaspor takım
Mersin İdman Yurdu'nu 1-1 ve 1-0'lık skorlarla elemiş, üçüncü turda da PTT'yi 2-0 ve 2-3 ile geçerek yarı finale çıkmıştır. Dişli rakipleri eleyerek geldiği yarı finalde ise 0-0'ın rövanşında 4-0 yenildiği Eskişehirspor'a elenerek finalin eşiğinden dönmüştür. Bu tarihi yarı final için Kütahyaspor taraftarının ürettiği "Mersin İdman Yurdu PTT, sıra geldi ES-ES’e sloganı" halen hatırlanmaktadır..
vvv
xxx