KIYMALI SİNİ MANTISI
Malzemeleri:
½ kilo un,
1 tane yumurta ,
1 tatlı kaşığı tereyağı .
1;5 bardak ılık su .
Yoğurt ,
Sarımsak
İç Malzeeleri:1 demet maydanoz , ½ kilo kıyma , 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığıtuz
Hazırlanışı:
Un içine yumurta ve su katılıp yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılır, hamur açılır. İç malzemeleri kıyma maydanoz, karabiber
karıştırılıp, açılan bezeler kare büyüklüğünde kesilip, hazırlanan iç,
fındık büyüklüğünde konulur. Tepsi yağlanıp, 90 derecedeki fırına
sürülür. 20 dakika fırından çıkarıldıktan sonra üzerine 1 bardak sıcak
su eklenir.Sunum; mantı yumuşayınca üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha
sonra kızartılmış tereyağı dökülerek servise sunulur.
GÖZLEME
Malzemeleri:
1 kilo un ,
tuz ,
haşhaş ,
yağ ,
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde edilir. Bezelere ayrılır. Tek
tek haşhaşlanarak yağlanır. Hazırlanan hamurlar 25 cm. açılarak sacda
pişirilir.Sunum; sıcak olarak servis yapılır.
ISPANAKLI ŞİBİT
Malzemeleri;
½ kg. ıspanak ,
2 baş kuru soğan ,
3 bardak un ,
1 bardak sıvı yağ ,
bir tutam tuz ,
karabiber
Hazırlanışı:
unla tuz normal yumuşaklıkta yoğrularak, ufak bezeler halinde açılır.
İçine ıspanak ve soğanla hazırladığımız harç konulur. Yanmaz tava veya
saçta pişirilir. Yağı içne konursa makbuldür Sunum; sıcak olarak servis
yapılır.