TOSUNUM
Malzemeleri;
1 şişe maden suyu ,
1 yumurta ,
1 çorba kaşığı yoğurt ,
1 çay bardağı zeytinyağı ,
tuz ,
1 adet margarin ,
haşhaş ,
aldığı kadar un
Hazırlanışı:Hamur
yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde
açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça
açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş
sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek
iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur.
Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak
olarak servis yapılır
LOKUM
Malzemeleri;
Un ,
Maya ,
Yoğurt ,
Yumurta ,
Haşhaş
Hazırlanışı
: Un, su,yoğurt ve maya ile yoğrulur. Bir süre dinlendirilir. Daha
sonra ise üzerine yumurta ve haşhaş sürülerek fırına sürülür. Yarım saat
pişirilerek dışarı çılarılır. Onbeş dakika dinlendirildikten sonra
yememeye hazırdır.
TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeleri;
1 komposto kasesi süt,
½ komposto kasesi ılık su ,
1 çorba kaşığı toz şeker ,
kibrit kutusu kalınlığında yaş maya ,
2 yumurta ,
½ bardak sıvı yağ ,
7 kase un ,
1 bardak tahin-sıvıyağ ,
½ çay kaşığı tarçın ,
1-2 adet karanfil
Hazırlanışı:
maya ılık suda eritilir. Süt de ılık şekilde mayaya ilave edilir.
Sıvıyağ, şeker, yumurta karıştırılarak hamur yapılır. 1 bardak tahin ile
sıvı yağ kavrulur. Hamur 6 parçaya ayrılır. 1 yufka dinlenmeye
bırakılır. Diğeri de açldıktan sonra tahin sürülür. Öteki yufkaya da
tahin sürülür. Öteki yufkaya da tahin sürdükten sonra rulo şeklinde
sarılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğerleri de aynı şekilde yapılır. Örgü
şeklinde sarılıp yağlı kağıt üzerine konulur. Yumurta köpük hale
getirilerek üzerine sürülür ve fırına verilir. Sunum; sıcak olarak
servis yapılır.