Social Icons

Pages

Kütahya İli Yemekleri 4

TOSUNUM
Malzemeleri;
1 şişe maden suyu ,
1 yumurta ,
1 çorba kaşığı yoğurt ,
1 çay bardağı zeytinyağı ,
tuz ,
1 adet margarin ,
haşhaş ,
aldığı kadar un
Hazırlanışı:Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır
LOKUM
Malzemeleri;
Un ,
Maya ,
Yoğurt ,
Yumurta ,
Haşhaş
Hazırlanışı : Un, su,yoğurt ve maya ile yoğrulur. Bir süre dinlendirilir. Daha sonra ise üzerine yumurta ve haşhaş sürülerek fırına sürülür. Yarım saat pişirilerek dışarı çılarılır. Onbeş dakika dinlendirildikten sonra yememeye hazırdır.
TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeleri;
1 komposto kasesi süt,
½ komposto kasesi ılık su ,
1 çorba kaşığı toz şeker ,
kibrit kutusu kalınlığında yaş maya ,
2 yumurta ,
½ bardak sıvı yağ ,
7 kase un ,
1 bardak tahin-sıvıyağ ,
½ çay kaşığı tarçın ,
1-2 adet karanfil
Hazırlanışı: maya ılık suda eritilir. Süt de ılık şekilde mayaya ilave edilir. Sıvıyağ, şeker, yumurta karıştırılarak hamur yapılır. 1 bardak tahin ile sıvı yağ kavrulur. Hamur 6 parçaya ayrılır. 1 yufka dinlenmeye bırakılır. Diğeri de açldıktan sonra tahin sürülür. Öteki yufkaya da tahin sürülür. Öteki yufkaya da tahin sürdükten sonra rulo şeklinde sarılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğerleri de aynı şekilde yapılır. Örgü şeklinde sarılıp yağlı kağıt üzerine konulur. Yumurta köpük hale getirilerek üzerine sürülür ve fırına verilir. Sunum; sıcak olarak servis yapılır.
vvv
xxx